CD’S en BOEKEN

cd ‘HEIMWEE NAAR EEMNES’ (uitgebracht 2015)

Prijs: € 7,50 (excl. verzendkosten)

cd ‘OVER LEVEN’
(uitgebracht 2012)

Prijs: € 15,00 (incl. tekstboekje, excl. verzendkosten)
CD hoes

Vijftien schertsende, tedere, vileine, absurde, melancholische Nederlandstalige eigen nummers over het leven, de dood en het grauwe gebied daartussen. De teksten zitten vol ironie, zelfspot , beeldspraak, tederheid en bovenal humor. Het leven krijgt in al zijn facetten de aandacht. De titel van deze tweede geluidsdrager is vooral gebaseerd op de wijze waarop de breedgebekte liedjesschrijver zijn publiek bespeelt. Gerard Wortel gooit al zijn theaterervaring en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek.

Zo zing ik o.a. in Mijn meester en zijn fiat Topolino over mijn schoolmeester Adolfse toen ikzelf een jochie van 9 jaar oud was, breng ik een Ode aan de ware kunstenaar, bezing ik in een blues op een hilarische wijze het misbruik in de katholieke kerk met het nummer Pater Theo loog om vervolgens een paar nummers later op de cd, even hilarisch als aandoenlijk , mijn lijfelijke aanwezigheid op mijn eigen begrafenis te bezingen in het lied Opmijn begrafenis

Ik begeleid mijzelf op gitaar met de aanvullende virtuoze muzikale begeleiding van mijn vaste partituurloze en vrije cellist Bas van Waard en gastmuzikant trombonist/trompettist en percussionist Tobias Dammers.
Een beetje Wortel gaat de diepte in. Luisteren naar een Wortel, verscherpt jouw zicht op de dingen.

Recensie New Folk Sounds cd ‘Over Leven: Eén ding is zeker: Gerard Wortel kan leuke teksten schrijven. Hij associeert er op los, benadert thema’s van verschillende kanten en komt daarbij op verrassende invallen. Gerard Wortel maakt een eigenwijze vorm van muzikaal cabaret, waarbij de aandachtige luisteraar minimaal met een glimlach achterblijft’

cd ‘DRAAI MAAR DOOR’
(uitgebracht 2005)

Helaas uitverkocht!

De titel van deze eerste geluidsdrager is vooral gebaseerd op de wijze waarop de breedgebekte liedjesschrijver en zanger Wortel zijn publiek bespeelt. Gerard Wortel gooit al zijn theaterervaring en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek. Teksten met humor en dubbele bodems. Maar Gerard gaat ook de diepte in, waarbij het zomaar kan gebeuren dat hij het gemoed vol schiet. De inhoud van de liedjes hangt soms tegen het absurdistische aan waarmee de Wortel in verschillende betekenissen laat zien dat de wereld doordraait. Of is het misschien de schrijver zelf! Doe ermee wat je wilt, luister, interpreteer en geniet of niet. De wereld draait toch wel door.

boek ‘HEIMWEE NAAR EEMNES’
(uitgebracht 2015)

100 pagina’s met gedichten en foto’s
Helaas uitverkocht, cd nog leverbaar!

'Heimwee naar Eemnes' is het resultaat van twee jaar dorpsdichterschap over de periode september 2013 t/m september 2015.
Aan de hand van evenementen, gebeurtenissen en zijn eigen beleving heeft Gerard ruim veertig gedichten geschreven, waarvan er achttien in liedvorm op de bijge-sloten cd staan. Als luis in de pels weet deze Eemnesser dorpsbard met een lichte zweem van ironie en onvoorspelbare woordgrappen, zijn onderwerpen beeldend en herken-baar te beschrijven.
Niet schofferend maar confron-terend.

Met deze bundel heeft de lezer een poëtisch tijdsbeeld in handen van een ware woordkunstenaar.

boek ‘DICHTER OP EEMNES’
(uitgebracht 2019)

170 pagina’s met gedichten en foto’s
Prijs: € 20,00 (incl. cd ‘Heimwee naar Eemnes’, excl. verzendkosten).

De gedichten in deze bundel gaan over de periode september 2015 - september 2019. Op satirische wijze en vanuit onverwachte invalshoeken zet Gerard Wortel de meest uiteenlopende en veelal typische dorpse thema's herkenbaar neer. De voortreffelijke samenwerking met fotografe Lonneke Boots heeft ertoe geleid dat tekst en beeld elkaar versterken.
Met deze bundel sluit Gerard Wortel een periode van zes jaar als dorpsdichter van Eemnes af.

Boek ‘BRAM STAM dichter                             bij WORTEL’
(september 2023)

91 pagina’s met 40 gedichten en foto’s die, naar aanleiding van gebeurtenissen en ontwikkelingen in en rond Eemnes en ver daarbuiten, een treffend tijdsbeeld geven van de periode 2020-2023.

Prijs € 13,00 (excl. verzendkosten)